Reiniging van Daken

Voor en na Antigroenbehandeling
Voor en na Antigroenbehandeling

Wij werken met een goedgekeurd en milieuvriendelijk antigroenmiddel, hetgeen is toegelaten door het Ministerie van V.W.Z onder toelatingsnummer 12277-N.

Ons middel zorgt ervoor dat algen en mossen worden gedood en bovendien atsmosferische vervuilingen los maakt. Door natuurlijke erosie als zon en regen zal uw dak uiteindelijk schoon spoelen. Afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling kan het soms zijn dat 1 behandeling niet direct 100% afdoende is. Uiteraard kunt u het dak ook laten reinigen met behulp van een hogedrukreiniger en heeft u in 1 keer resultaat, zoals de foto hieronder laat zien.

HD reiniging kent echter ook nadelen;

- er bestaat kans op het breken van pannen door de druk van een HD reiniger

- de toplaag van de pan kan beschadigen, waardoor nog ontvankelijker voor vuilophoping

- er kan spuitwater achter de pannen terecht komen 

Voor en na HD reiniging
Voor en na HD reiniging

 

Deze geel verkleurde vervuilingen zitten dikwijls te vast en laten zich niet direct verwijderen door middel van uitsluitend een antigroenbehandeling. Hier zijn de pannen rechts door ons gereinigd met behulp van hogedrukreiniging, waarna behandeld met ons antigroenmiddel om ze tegen nieuwe aangroei te beschermen voor de duur van max. 1 jaar.

Wij kunnen ook vrijblijvend een proefstuk voor u opzetten zodat u van te voren kunt zien wat hier de resultaten van zullen zijn.

Voor antigroenbehandeling
Voor antigroenbehandeling
Na antigroenbehandeling
Na antigroenbehandeling

Ons middel laat een residu achter waardoor er geen nieuwe alg vorming op uw dak kan plaats vinden voor de duur van maximaal 1 jaar. U kunt daarom uw dak 1 x per jaar door ons laten behandelen. Hierdoor kunt u voortdurend genieten van een schoon dak en komt de levenstermijn van uw dak sterk ten goede. Algen en mossen houden vocht en vuil vast waardoor verzadiging op gaat treden. Sommige pansoorten kunnen zelfs zo nat worden dat deze bij vorst kapot kan vriezen en zelfs de panlatten kunnen aantasten door verotting van het hout.